Пристрій для автоматичної відмивання клейковини "Gluten Washer 2100" входить в комплект лабораторних приладів Глютоматик 2100 (Glutomatic 2100).
З 2019 року, в Україні буде прийнятий стандарт ДСТУ 21415-1:2009 (ISO 21415-2:2006, IDT) Пшениця і пшеничне борошно. Зміст клейковини. Частина 2. Визначення сирої клейковини механічним способом. Цей стандарт передбачає використання спеціального обладнання для відмивання клейковини.
Пристрій проходить передпродажну підготовку, налаштування і тестування в сервісному центрі ТЕХНОТЕСТ! Можлива поставка приладу з виїздом фахівця для проведення навчання.
Відповідність світовим стандартам
Пристрій автоматизованої відмивання клейковини Gluten Washer 2100 відповідає світовим стандартам щодо визначення кількості і якості клейковини механічним (автоматичним) способом:
ДСТУ 21415-1:2009 (ISO 21415-2:2006, IDT) - Україна
AACCI 38-12.02
ICC/No. 137/1, 155 & 158
ISO 21415-2, 21415-4
GAFTA Method 34: 2
ГОСТ 31699-2012 (ISO 21415-2:2006)
Пристрій автоматичної відмивки сирої клейковини Gluten Washer 2100
Процес автоматичної відмивки клейковини складається з декількох частин, що займає в цілому не більше 10 хвилин. Одночасно проводиться паралельна відмивка двох зразків.
Крім пристрою автоматичної відмивання "Gluten Washer 2100", для визначення кількості сирої клейковини, потрібен ряд аксесуарів і лабораторних приладдя, що входять в комплект поставки набору пристроїв для визначення кількості і якості клейковини "Глютоматик 2100".
Перший етап: підготовка до роботи
Від лабораторного персоналу потрібно попередньо:
1. Підготувати 2% сольовий розчин (NaCl) об'ємом 10л (Бак входить в комплект поставки).Цього обсягу достатньо на весь день безперервної роботи.
2. Провести однорідний помел проби зерна на лабораторному млині з проходом сита 0.8 мм;
3. Провести зважування 10г борошна на лабораторних вагах з точністю до 0.01 г;
4. Засипати зразок в промивальну чашку.
Другий етап: замішування і промивання
На рівні хімічних компонентів, процес промивки сирої клейковини полягає у видаленні висівок, крохмалю і водорозчинних білків, у результаті чого залишаються пов'язані на молекулярному рівні гідратовані білки гліадину і глютеніну.
1. Після приміщення 2 зразків в чашки з грубим ситом (маркована чашка) і натискання кнопки "СТАРТ", розпочнеться процес подачі сольового розчину і замішування клейковини протягом 20 секунд.
2. По закінченню процесу замішування і промивки, необхідно перенести залишився зразок клейковини з маркованої чашки з грубим ситом, в немаркированную чашку (з дрібним ситом). Використовуйте пінцет щоб зібрати весь зразок.
3. Встановіть чашку зі зразком в прилад.
4. Натисніть кнопку "ПРОЦЕС", після чого почнеться відмивання клейковини сольовим розчином протягом 5 хвилин.
5. Зніміть весь зразок відмитої клейковини з чашки і змішувача. Зважте його і розрахуйте Кількість сирої клейковини".
Після завершення процесу відмивання, сира пшенична клейковина може бути поміщена в лабораторну центрифугу "Gluten Index 2115" для визначення показника "Індексу клейковини".
Технічна характеристика
Швидкість обертання міксера (ножа) | 120±2 об/хв (встановлено стандартом ДСТУ) |
Відстані між міксером і ситом | 0.7 мм (встановлено стандартом ДСТУ) |
Замішування клейковини | від 5 до 75 (20 секунд, встановлено стандартом ДСТУ) |
Час відмивання клейковини | 1~15 хв (5 хв, встановлено стандартом ДСТУ) |
Кількість подаваного промивного розчину | 50-56 мл/хв (від 250 до 280 мл після 5 хв циклу відмивання, встановлено стандартом ДСТУ) |
Живлення | 220 В 50 Гц |
Розміри | 364×328×319 мм |
Вага | 22 кг |
- Ціна: Ціну уточнюйте